RAPORT DE ASISTENȚĂ TEHNICĂ 3


RAPORT DE ASISTENȚĂ TEHNICĂ

Locuința individuala în Corbeanca

Clădirea vizitata are regim de înălțime P+E si este in curs de execuție, in acest moment fiind executate fundațiile, stâlpii si zidăria parterului pana sub cota grinzilor planșeului peste parter.

Considerente asupra proiectului:

Structura de rezistenta este de tipul cadre din beton armat având, de regula, stâlpi de 30x30cm si grinzi 30x40cm sau 30x50cm.

-Proiectul de structura a fost primit pe email și este incomplet. De asemenea proiectul prezintă erori, cum ar fi: de reprezentare (greșeli de desen) și de respectare a normativelor și regulilor în vigoare; nu am primit proiectul pentru etaj.

-Proiectul de instalații primit pe email nu este pentru construcția în cauza.

-Proiectul de arhitectura este elaborat doar pentru faza autorizație (DTAC) nu si pentru faza detalii de execuție, fapt ce poate genera probleme de executie.

-Din fotografiile primite se poate observa ca execuția fundațiilor nu a respectat proiectul:

  • Partea inferioara a fundației nu are armatura;
  • Partea superioara are mai putina armatura decât in proiect;
  • Stâlpii nu au etrieri pe înălțimea fundației.

In principiu, in aceasta situație  ar trebui informat proiectantul pentru a reface calculul fundațiilor si pentru a impune măsurile necesare.

-Zidăria nu respecta normele în vigoare – nu are mortar in rosturile verticale.

-Nu ni s-au prezentat procese verbale de lucrări ascunse, autorizație de construire, proiectul de autorizație, avize etc.

 

Concluzii

 

In cazul in care veți achiziționa va recomandam următoarele:

  • Inainte de a semna orice act solicitati sa vedeti autorizatia de construire si toate avizele.
  • Demolarea zidariei existente si refacerea acesteia, eventual cu mortar in rosturi subtiri, pentru a micsora pierderile de caldura prin puntile termice.
  • Avand in vedere aspectul betonului, daca nu exista condica de betoane sau alte documente care sa ateste calitatea acestuia si a otelului, va recomandam realizarea de teste nedistructive pentru determinarea calitatii acestuia;
  • Solicitati proiectantului de rezistenta revizuirea proiectului conform normativelor in vigoare, corectarea greselilor si va recomandam sa apelati la un verificator de proiecte ales de dvs care sa certifice calitatea proiectului.
  • Solicitati elaborarea unui proiect de instalatii si a unuia de arhitectura pentru faza proiect tehnic si eventual detalii de executie; proiectul de arhitectura trebuie sa conţină şi sistematizarea verticala a terenului, inclusiv imprejmuirea.
  • Solicitati schimbarea dirigintelui de santier cu a unuia ales de dvs, dar platit de catre vanzator, momentan cel actual nu si-a respectat obligatiile profesionale impuse de norme.
  • Proiectul in forma finala va fi anexa la contract si vanzatorul se obliga sa-l respecte. Respectarea se certifica prin procese verbale de lucrari ascunse semnate de diriginte, inclusiv pentru instalatii si sistematizarea verticala.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *