RAPORT DE ASISTENTA TEHNICA 4


Imobil de locuit pe sat Darza, loc. Crevedia, jud. Dambovita

Observatii generale:

Cladirea vizualizata este o locuinta unifamiliala aflata la stadiul de gri. In acest moment sunt executate: structura de rezistenta, zidaria, termoizolatia exterioara, instalatiile, tencuielile interioare si invelitoarea. Partial sunt realizate si tavanele de gips carton de la etaj.

Beneficiarul ne-a prezentat proiectul de autorizatie de construire si proiectul de executie faza Detalii de executie pentru structura de rezistenta. Nu exista proiect cu detalii de executie pentru arhitectura si instalatii. Nu ni s-au prezentat documente de provenienta a materialelor.

Proiectul de structura este respectat in ceea ce priveste samburii, stalpii grinzile si zidaria. Proiectul de structura nu a cuprins si detalii de realizare a sarpantei motiv pentru care s-au constat abateri grave de la normele in vigoare in alcatuirea acesteia. Structura de rezistenta nu respecta normativele in vigoare in ceea ce priveste constructiile din zidarie portanta si nici pe cele ale celor in cadre din beton armat.

Alte observatii:

  • Termoizolatia mansardei si acoperisului peste parter in zona de living, are doar 10cm, si desi proprietarul cladirii a specificat ca va fi suplimentata avem indoieli ca acest lucru mai este posibil in acest moment, data fiind starea avansata a lucrarilor.
  • Impamantarea nu era facuta conform standardelor in vigoare.
  • Conexiunea intre tabloul electric de la parter si racordul la retea este formata din niste fire de cupru izolate, protejate de niste tuburi sparte, nerespectand standardele in vigoare.
  • Glafurile nu sunt izolate cu silicon pentru a evita patrunderea apei din precipitatii, in special din zapada.

In cazul in care veti achizitiona:

  • Intentia dezvoltatorului era de a face trotuarele din pavele, motiv pentru care va atrag atentia sa ii solicitati sa le faca din beton, etanse, in cazul in care decideti sa o cumparati.
  • Remediarea problemelor de siguranta structurala la acoperisul peste parter si verificarea celui de peste etaj, impreuna cu structuristul care a proiectat cladirea, chiar daca asta presupune desfacerea finisajelor interioare; completarea cu minim 30cm de vata minerala si prevederea unui spatiu de ventilatie a vatei, conform indicatiilor unui producator, oricare dintre ei.
  • Schimbarea protectie cablurilor electrice exterioare macar cu un copex metalic.
  • Schimbarea impamantarii cu una conforma normelor.
  • Verificarea calibrarii instalatiei electrice impreuna cu un inginer instalator.
  • Verificarea existentei hidroizolatiei la balcoane prin spargerea locala a sapei.